Divendres 09.09.2016 | 21:00 Concert

Presentació Festival Fusiònica 18.0 – 20a edició: YAHI + MURNAU B + PUPILLE

Post punk

Presentació del Festival Fusiònica 18.0, que aquest any 2016 arriba a la seva 20 edició. El concert d’obertura es a càrrec de tres bandes amigues, tres grans bandes amb un missatge molt clar, UNDERGROUND.

YAHI
Banda que ens obrirà la nit, perfecte per degustar el rollo post, post-hardcore, post-rock, post-punk… el seu primer treball discogràfic “Ultramar” ha estat editat pel famós segell underground l’Arcada Koncerts Records i gravat als Ultramarinos d’en Santi García. La base dels Yahi porta molts anys junts i es nota als seus directes, contundents i sorprenents. Si teniu la sort de veure’ls d’amunt de l’escenari, no dubteu en cridar ven fort i davant d’ells, VOLEM MÉS CANYA!, els ajuda a mantenir el bolo al nivell més alt.

MURNAU B
Anomenats com els “Sonic Youth” europeus, fan un noise art rock molt espectacular de veure en directe. Els seus tres components, Lluís Rueda, Kike Bela i Càndid Coll, han mamat bona música des de abans de començar a tenir barba. Amb varis EPs i LPs editats al segell independent Jacquard Records, en presentaran la seva última creació treta al mercat anomenada “J’habite un rian pays”. Van actuar al Fusiònica l’any 2013 deixant al públic amb un somriure a la cara, d’aquelles bandes que molen molt en directe. A gaudir s’ha dit.

PUPILLE
Esperat retorn d’aquesta banda pionera del post-rock al nostre país. Es un “retorn” entre cometes, només dos directes, Tarragona i dins de la presentació de la 20a edició del Festival Fusiònica. Fan una proposta musical d’allò més arriscada, com ens agrada a la gent de l’underground, una música que no li cal veu, ja que instrumentalment ja parlen, sense enganxoses melodies vocals que es quedin atrapades en la teva ment, sense una estructura simple com per quedar-relaxat dòcilment, sense un sol ritme ballable ni un passatge edulcorat. Després de tot això encara tenen la capacitat d’atrapar l’oient i de seduir al públic. Després de quatre discs al mercat, Monochrome, 2000 / S/T, 2002 / Himnos Olímpicos, 2005 i La Música de Moda, 2008, els dos últims editats al segell BCore Disc, esperem amb ganes el retorn d’aquesta banda que ja va actuar al Fusiònica a les edicions del 2002 i 2005.