Divendres 11.11.2022 | 19:00 Presentació

PEL·LICULES INACABADES de Carles Prats: Presentació de llibre

Presentació de llibre

L’obra inacabada ens produeix una fascinació indubtable. Passa amb les pel·lícules que, per un motiu o altre, Orson Welles, Hitchcock, Kurosawa o Fellini mai no van poder acabar. Però en un moment en què la xarxa ens permet saltar amb gran facilitat d’un contingut a un altre de manera aleatòria, el sentit de la narrativa tradicional de “plantejament, nus i desenllaç” s’esvaeix donant pas a altres models. Les 100 càpsules de Pel·lícules inacabades conformen un text dinàmic, amb sentit de l’humor i en part autobiogràfic que reflexiona sobre l’actual situació de l’audiovisual. Des dels models de distribució, fins al valor d’allò que és efímer. Carles Prats ens parla de les seves pel·lícules acabades, però també dels projectes només rodats en part i que molt possiblement mai no finalitzarà: sobre còmics, cinema, crims de guerra, robatoris d’obres d’art o viatges iniciàtics. Pel·lícules que molt possiblement quedaran als llimbs del que és inconclús.

 

Pel·lícules inacabades és moltes coses alhora: una memòria sentimental/professional fragmentària, un anecdotari libèrrim, un manual gens sistemàtic per tot documentalista vocacional, una celebració del poder de l’inacabat, fins i tot del que és nonat… La seva lectura il·lumina i allibera”.
Jordi Costa

 

Fins que a partir de 1993 no es va dedicar professionalment a l’audiovisual, Carles Prats (Barcelona 1955) havia estat partidari de canviar de feina cada quatre o cinc anys. Així és com va treballar de professor, de periodista, d’editor i, entre altres coses, comissariant exposicions. Després de fer alguns videoclips durant la primera meitat dels anys vuitanta i sense cap formació específica més enllà d’haver estudiat filologia, aterrà a l’audiovisual com guionista d’un cultural de televisió. Al cap de poc temps començà a dirigir programes i, més tard, canals temàtics i també a assessorar empreses del sector. Des del 1999 ha escrit i dirigit dues dotzenes de documentals, activitat a la qual es dedica pràcticament en exclusiva.