Viernes 20.05.2016 | 20:30 Concierto

TRAST

mestizaje

El grup del Baix Llobregat Trast presenta el seu segon disc titulat El Detonant, deu cançons que plasmen el moment actual en el que es troba el grup, on l’energia i la contundència tenen un paper protagonista. El nou treball, que veurà la llum aquesta propera primavera, compta amb la col·laboració de grups reconeguts dels Països Catalans com Aspencat, Itaca Band, Animal i els bascos Emon. La producció musical del disc ha anat a càrrec de Miguel Zamarripa i Mario Patiño i l’enregistrament de les cançons s’ha fet a l’Atlàntida Estudio de Barcelona.

Amb el seu primer àlbum, Diari de Matinada, la banda va establir les bases del seu so festiu entre el mestissatge i el pop-rock. Aquest disc de debut es va finançar amb l’ajuda d’un exitós projecte de micromecenatge i va anar acompanyat de dos anys de concerts per més de 70 escenaris de tota Catalunya (gira #DiarideMatinada i gira #1001nits). Aquests anys intensos de ruta han permès al grup aprofundir en la seva música i anar més enllà buscant noves sonoritats i nous recursos que queden plasmats a El Detonant.

La contundència del rock guanya protagonisme en aquest segon disc i es combina amb altres estils com l’ska, el reggae, el pop o el latin. Les lletres, més madures i compromeses, fan que el missatge del disc augmenti en intensitat i són el millor aliat de la música per aconseguir arribar de manera més clara i directa. Parlen d’amor, parlen de que tot és possible, parlen de lluita i parlen de superar tots els obstacles, des d’un punt de vista jove però molt més desenvolupat. Aquests nous horitzons, a més de trobar-se en el disc també es veuran clarament reflectits al nou directe del grup. Un directe frenètic i enèrgic