Sábado 20.06.2015 | 21:00 Concierto

OPATOV + Heather

Psicodelia

Si alguna cosa tenen els Opatov és capacitat per sorprendre. Són d’aquest tipus de gent que es creixen davant les gran ocasions i són capaços de deixar bocabadat al personal. Facturen rock psicodèlic modern, però beuen dels clàssics. Inclouen també passatges més garatgers i festius, sempre deixant lloc a la foscor i el kraut en altes dosis.

Les guitarres van per davant. Després ve la resta, que ho aguanta tot. Una excel·lent base rítmica permet al Carlos i al Dani (els dos guitarres), anar-se’n de viatge per acabar-se retrobant sempre de manera encertada amb el Juan (bateria) i el Peris (baix,trompeta). Menció especial mereixen les veus, encarregades de donar melodia a les composicions d’aquest quartet. Prefereixen l’anglès com a vehicle, sempre amb delay, però el seu disc de debut Bacán (Famèlic, 2015), també inclou un tema en castellà: «No lo ves», on es poden escoltar les guitarres més gruixudes de tot el treball. 

Però aquí no acaba tot, perquè els de Cerdanyola saben crear atmosferes oníriques gràcies a sintetitzadors i a la seva adorada trompeta, que més enllà de ser utilitzada com un element sorollista o paisatgista, agafa protagonisme en temes com «I, Ignorant», el tall que obre el llarga durada. Sens dubte seran una de les revelacions d’aquest 2015, després d’haver guanyat els concursos Bala Perduda i Proyecto Demo, que els portaran a tocar al Primavera Sound i al FIB d’enguany.

Els espera també una extensa gira de presentació, abans d’entrar a gravar el seu segon disc d’estudi més aviat del que ens pensem. Porten una pila d’anys tocant junts, però tot fa pensar que el camí tot just comença ara. Tan sols demanen que se’ls escolti i per això no paren de demanar: Listen to Opatov!

Heather tienen lo bueno del pop, lo que nos gusta del rock y lo mejor del punk. Sin nada editado han empezado a rodar un directo que puede sonar a una mezla entre Joanna Gruesome y Veronica Falls.