Miércoles 17.12.2014 | 21:30 Concierto

TXARANGO

mestizaje

TXARANGO
Després d’estrenar-se com a programadors amb gran èxit amb el Clownia Festival (2 i 3 maig), a Sant Joan de les Abadesses, i una primera meitat del 2014 ben farcida de concerts els Txarango no abaixen el ritme! Quan tot just estem al final de l’estiu, continuen amb la gira “La tempesta”, amb la qual estan presentant el seu darrer disc“Som Riu” (Discmedi) de plaça en plaça. Una d’aquestes places ja va ser la sala gran de Salamandra de L’Hospitalet de Llobregat el passat 30 de maig dins del cicle CURTCIRCUIT’14, on van ser precedits per Falciots Ninja, en un concert que va penjar el cartell de “sold out” ben aviat. El proper mes d’octubre a l’escenari de la sala El Moscou de Torelló, tornaran a sonar la seva ja inconfusible fusió de sons reggae, dub, el latin i pop.

La història de Txarango és una història d’una ascenció ràpida i constant. L’hivern del 2010, després de gravar una petita maqueta de dues cançons “Vola” i “Nits amb Txarango”, les caravanes del grup pugen per primera vegada als escenaris i poc a poc les seves cançons comencen a ser popular entre el públic. Dos anys més tard editen el seu primer treball “Benvinguts al llarg viatge” i es consoliden ràpidament com a una de les bandes de referència del panorama musical català. El reconeixement a casa, que queda palès amb numerosos premis com el Premi Enderrock a Millor disc del 2012, coincideix amb una fantàstica rebuda dins del mercat internacional que els porta a actuar a França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Dinamarca i Anglaterra. Les seves aventures fora de les nostres fronteres els va fer guanyar el Premi Arc 2013 a Millor Gira Internacional. Aquel mateix any també van rebre el Premi Altaveu 2013 com a banda revelació, entre altres guardons que premiaven el seu projecte musical i l’emprenedoria.

Formació: Alguer Miquel (veu), Marcel Lázara ‘Tito’ (veu, guitarra), Sergi Carbonell ‘Hipi’ (piano), Joaquim Canals (bateria), Àlex Pujols (baix), Pau Puig (percussió), Ivan López (saxo tenor) i Jordi Barnola (trompeta).

Web: www.txarango.com