Viernes 09.05.2014 | 21:00 Concierto

Artista vs. Crític: JAUME SISA – SANTI CARRILLO

Cantautor

Jack Daniel’s & Sidecar presenten:

Artista vs. Crític

Un artista i un periodista junts dalt del mateix escenari. L’artista interpreta la seva música; el crític formula les seves preguntes.Una barreja de actuació musical, entrevista, crítica i, sobre tot, complicitat i bon humor, que aporta al públic una nova manera de gaudir dels seus ídols i permetre conèixer millor tant als que fan les cançons que ens agraden com als qui escriuen sobre elles.

Jaume Sisa

Inventor de la cançó com a vehicle poètic al nostre país, Sisa mai no ha abdicat del que és –o, millor, hauria de ser– el somni de tot artista: recuperar la innocència. I en això segueix, re-esculpint la pedra fundacional del punt de vista galàctic, Qualsevol Nit Pot Sortir El Sol (Zeleste-Edigsa, 75), en un espectacle ple d’emoció on l’espectador descobreix coses sobre si mateix que no recordava haver oblidat. Retornats a aquella infància de pantaló curt, zarzuela radiofònica i jersei piqué, el trans-cantautor i la seva guitarra arrenquen al Poble Sec de postguerra, creuen la frontera mental del Paral·lel i, passant de l’Amarcord fellinià al Highway 61 dylanià, descobreixen la contracultural Barcelona dels setanta. Un viatge al·lucinant a la concepció d’un repertori llegendari i una festa per als sentits a la que, naturalment, només hi faltes tu.

Santi Carrillo

Santi Carillo (Barcelona, 1963) és director de la revista “Rockdelux” des de 1987. Responsable de la direcció artística del festival BAM (Barcelona Acció Musical) des de 1995 fins a 1999 i assessor del Primavera Sound des de l’any 2002. Col·laborador de l’enciclopèdia “Historia del Rock” del diari El País i dels volums “La poesía del rock” i “Rock español” de la revista de poesia “Litoral”, així com autor de innumerables texts sobre música en obres col·lectives o de pròlegs de llibres sobre The Smiths, el nou rock americà, llibres de fotografies de Francesc Fàbregas, Marivi Ibarrola i Paco i Manolo, còmic de Miguel Ángel Martín… també ha estat columnista del diari “Avui” o a la revista “Rolling Stone”. Actualment, participa al programa de radio “La Hora Rockdelux” a Radio Gladys Palmera.

Luis Hidalgo

El projecte, dirigit pel prestigiós periodista Luis Hidalgo. Comentarista musical, treballa a TV3, col•labora amb El País des dels anys vuitanta i és director artístic del festival In-Edit Beefeater des de la segona edició. Ha estat assessor musical de la Fundació La Caixa i de l’Ajuntament de Barcelona. Ha col•laborat amb diferents emissores de ràdio (Cadena SER, COM Ràdio, iCat FM) i publicacions com Rockdelux, Rolling Stone, Guía del Ocio i Woman. Autor del llibre Los 100 Mejores Conciertos de España, editat per Círculo de Lectores el 1998. Va treballar al mític i enyorat Plàstic, programa musical de TVE; ha estat jurat de música dels Premis Ciutat de Barcelona i ha impartit diferents cursos de postgrau en universitats com la Ramon Llull i la Pompeu Fabra