Jueves 31.01.2013 | 21:00 Concierto

WANTUN + ILE

Indie

Compra tu entrada aquí
WANTUN

Wantun és un formació amb una consolidada trajectòria en el panorama de l’indie actual. Després del seu primer disc Animalia (Picap 2010), presenten Anònim X  (Picap 2012) on es desmarquen de l’actual tendència folk,  fent  una  aposta  arriscada per  l’electrònica de sons industrials i  la sonoritat  indiecaracterística  de  la banda.  La constant  evolució del grup ha fet que el seu directe sigui enèrgic i espectacular, amb relectures de les pròpies cançons, un ús distintiu de l’electrònica, les programacions i els sintetitzadors.

Anònim X  sorgeix  principalment  de  la  música  ideada  pel  grup  wantun  per  l’espectacle multidisciplinari  WANCUB  LA  FI  DE  LA  INSPIRACIÓ (teatre,  música  i  projeccions) estrenat  el 2011.  L’obertura del  disc  (In Aether) ens trasllada a l’èter,  el cinquè  element segons  la  física  clàssica.  Ens  allunya  progressivament  dels  altres  quatre  elements tangibles (aigua, aire, foc i terra) amb els que lluitem diàriament per aïllar-nos en un estat entre la  consciència  i la  inconsciència,  en el  que es mou tot  el  disc  fins a la  porta  de sortida (Out Aether).  Apartir  d’aquí  l’oient es trobarà històries d’anonimat,  de soledat,  de desesperació,  d’il·lusió,  de  ruptures,  d’amors  filials,  d’amors  impossibles  i  fins  i  tot  la  reversió del final de la pel·lícula Abans del vespre (July  Delpy i Ethan Hawke). Sensacions i emocions agredolces portades a la mida sònica de wantun.

El  so  wantun  ha  evolucionat  en  aquesta  entrega.  Electrònica  industrial  acurada  i arriscada,  compassos impossibles,  tempos  inusualment  accelerats,  tornades que  no  et pots treure del cap,  cançons sense línies melòdiques repetibles i repeticions deliberades obliguen a fer  més d’una escolta per entreveure tots els elements introduïts. Wantun ha tensat  un  volta  més  la  corda.  Les  referències  a  clàssics  contemporanis  (Phoenix, Radiohead,  Wilco,  The  Strokes,  Postal  Service,  etc)  i  de  tots  els temps (The  Beatles, Rolling  Stones,  Velvet  Underground,  etc)  són  inesgotables.  Tots  han  estat  revisitats segons les noves premisses que s’ha imposat la banda de cara al nou disc. El disc ha estat gravat a Blind Records, i la producció ha estat de nou de The Blind Joes (Santos & Fluren) (productors de bandes com Sidonie, Love of Lesbian, 4rt 1a, etc). A més compta amb la col·laboració especial d’en Valen Nieto de Raydibaumfent veus a Safaris. El disc anterior de la banda, Animalia (Picap 2010),  va rebre una acollida molt favorable pels crítics musicals del país i ha estat sonant a les principals ràdios i televisions del país: iCat  FM,  Rac  105,  40  Principales,  Ràdio  4,  TV3,  canal  33,  etc.  També  s’ha  utilitzat  la música de wantun en sèries com La Riera i Ventdelplà. A més el grup va participar al Disc de la Marató de TV3 2010 amb la cançó Tard Tard Tard protagonista d’un dels spots de la campanya publicitària. Wantun  ha mostrat  el  seu directe a sales de  tot  Catalunya (destacant  les actuacions a l’Apolo  2  i  l’Auditori  de  Girona);  a  les  ràdios  del  país  (Catalunya  Ràdio,  Ràdio  4,  40 Principals, etc.) en motiu de la Marató’10 i la presentació d’Animalia; a TV3 presentant la cançó “Tard, Tard, Tard” en directe al programa Divendres i “Moment” als Matins de TV3. També es va emetre durant el 2010 un acústic especial de 5 cançons als Concerts Privats de La  Malla  (per la  xarxa  detelevisions locals).  A  més Wantun  ha actuat  a festivals  de prestigi com el PopArb o el MMVV.

+info: wantun12.blogspot.com.es 

ÎLE

ÎLE está formado por: Txema Sáez (Voz y guitarra), Jon Ikazategi (guitarra), Aritz Urrutia (bajo) y Álvaro García (bateria).

La banda se forma en 2010 en la margen izquierda de la Ría de Bilbao. La influencia rockera de su zona de procedencia, marca el sonido en los comienzos de la banda, aunque rápidamente la influencia del Jazz, New wave y el Pop de los 80 se hacen notar en el estilo de ILE. 3 meses después del comienzo del viaje graban una demo con 4 temas que les permite fichar por la discográfica PICAP permitiéndoles editar su primer trabajo discográfico, “Difícil”

+info:  iletheband.com