Thursday 02.02.2017 | 20:00 Concert

SIDECAR 1.000 FOTOS | Xavi Mercadé + Carlos Cros

Rock

Sidecar va celebrar recentment els seus primers 5000 concerts amb una festa sonadíssima amb Nick Lowe i amb l’exposició de cartells 1000 Pósters, 5000 Concerts. L’èxit d’ambdues convocatòries ha estat tan gran que la sala de la plaça Reial s’ha animat a anar més lluny i recupera un projecte que duia temps meditant: Exposicions fotogràfiques.

Del conjunt de persones que treballen per fer d’un concert una experiència inoblidable, hi ha algú que sovint passa desapercebut: el fotògraf de directe.

No només aporta visibilitat des dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. La seva habilitat per a captar el moment exacte, congelar en una imatge la fúria o la sensibilitat d’un artista, esdevé acció artística en ella mateixa.

Amb l’objectiu de retre’ls un merescut homenatge, Sidecar acollirà una sèrie d’exposicions dels més reputats fotògrafs musicals de Barcelona. Comissariades pel fotògraf Jordi Vidal, aquestes exposicions estaran dedicades a un o dos fotògrafs cada mes. Dels més de 30 anys de carrera de Xavi Mercadé a la frescor de nous valors com Aitor Rodero, un recorregut apassionant pels darrers 30 anys de fotografia musical:

Xavier Mercadé (Enderrock / Ruta 66). Febrer 2017
• Jordi Vidal (Redferns/Getty Images, Rockdelux, Ruta66). Març 2017
• Ray Molinari (Ara / Enderrock). Abril 2017
• Alberto Polo. Maig 2017
• Sergi Fornols (Ruta 66). Juny 2017
• Rosario López + Aitor Rodero. Juliol 2017

Dijous, 2 de febrer, a les 20 hores, s’inaugura la primera d’aquestes exposicions, la de Xavier Mercadé. Farem un pica pica amb ell, convidarem la gent a Jack & Ginger i a Lynchburg Lemonade, uns combinats de Jack Daniel’s boníssims, i gaudirem d’una actuació excepcional de Carlos Cros.

Xavier Mercadé Simó (Barcelona, 15 de febrer de 1967) és un fotoperiodista català.
Especialitzat en espectacles i música en viu, l’any 1992 va ser un dels fundadors del grup Enderrock, on ocupa el lloc de cap de fotografia. És habitual veure les seves fotografies en altres publicacions relacionades amb la música. Es va començar a moure en el camp de la fotografia l’any 1984, quan va compaginar els seus estudis de fotografia a l’Escola de Mitjans AudioVisuals (EMAV) amb l’edició del seu fanzine Vollker. Ha publicat els llibres Pasión por el rock (Editorial La Máscara, 1999), Freaks, la cara oculta del rock (Quarentena Ediciones, 2010), Odio Obedecer (Quarentena Ediciones, 2011), Balas Perdidas (66 RPM Edicions, 2012) i One Direction en España (Quarentena Ediciones, 2014)