Thursday 13.12.2012 | 23:59 DJ Session

Avui faig 30 anys i un mes!: DIEGO A. MANRIQUE + Nacho Ruiz Dj

Pop

El crític musical més reputat i respectat de l’Estat Espanyol, ens oferirà un recorregut musical pels darrers 30 anys amb la seva reconeguda mestria. 

Senyores i senyors, amb vostès… DIEGO A. MANRIQUE!
 

Diego A. Manrique està especialitzat en crítica musical des de 1975, ha treballat en premsa escrita, televisió i sobretot en ràdio. Està considerat com una de les màximes autoritats en matèria de música actual a Espanya i és, a més, un gran col·leccionista de música amb una de les col·leccions de música més importants del país.
Es va iniciar com periodista en el setmanari Triunfo. Manrique es posà en contacte amb la revista per criticar la pobresa literària dels articles que publicava sobre música rock. Des de la publicació li van suggerir que enviés ell alguna cosa millor. Manrique acceptà el repte. Poc després s’incorporà a Radio Castilla, de Burgos. Durant els anys setanta i vuitanta va escriure en revistes com Vibraciones, Rock Especial, Todas las Novedades i tota mena de publicacions que incloguessin una pàgina dedicada al rock.
Durant 1979 i 1980, col·laborà amb a Carlos Tena en el programa sobre avantguardes musicals Popgrama de Televisión Española. En els anys vinents tornarien a coincidir a Caja De Ritmos (1983), del que fou guionista, i Pop Qué (1984). També treballà com a guionista en els programes ¡Qué noche la de aquel año! (1987) i FM 2 (1988).
De 1992 fins 2010 conduí el programa El Ambigú a Radio 3 de Radio Nacional de España, emissora en la que ja havia dirigit Sólo para ellas (1984). Compaginava aquesta tasca amb les crítiques musicals d’El País i El País Semanal. Fundador de la revista Efe Eme, actualment hi segueix col·laborant de manera puntual, així com amb Rolling Stone. Va guanyar el Premi Ondas de ràdio el 2001. El febrer de 2009 rebé el premi Backstage que entrega la APM (Asociación de Promotores de Música de España)

+ NACHO RUIZ
Desde el año 2002, Nacho Ruiz es un habitual de la noche barcelonesa. Como residente de la sala Sidecar, durante estos casi 10 años se ha ido construyendo una trayectoria que le ha convertido en uno de los djs más destacados de la escena indie de nuestro país.