Dimecres 07.06.2017 | 19:00 Concert

SIDECAR 1.000 FOTOS | Sergi Fornols + THE RED PIG CROSSING

Rock

Sidecar va celebrar recentment els seus primers 5000 concerts amb una festa sonadíssima amb Nick Lowe i amb l’exposició de cartells 1000 Pósters, 5000 Concerts. L’èxit d’ambdues convocatòries ha estat tan gran que la sala de la plaça Reial s’ha animat a anar més lluny i recupera un projecte que duia temps meditant: Exposicions fotogràfiques.

Del conjunt de persones que treballen per fer d’un concert una experiència inoblidable, hi ha algú que sovint passa desapercebut: el fotògraf de directe.

No només aporta visibilitat des dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. La seva habilitat per a captar el moment exacte, congelar en una imatge la fúria o la sensibilitat d’un artista, esdevé acció artística en ella mateixa.

Amb l’objectiu de retre’ls un merescut homenatge, Sidecar acollirà una sèrie d’exposicions dels més reputats fotògrafs musicals de Barcelona. Comissariades pel fotògraf Jordi Vidal, aquestes exposicions estaran dedicades a un o dos fotògrafs cada mes. Dels més de 30 anys de carrera de Xavi Mercadé a la frescor de nous valors com Aitor Rodero, un recorregut apassionant pels darrers 30 anys de fotografia musical:

• Xavier Mercadé (Enderrock / Ruta 66). Febrer 2017
• Jordi Vidal (Redferns/Getty Images, Rockdelux, Ruta66). Març 2017
• Ray Molinari (Ara / Enderrock). Abril 2017
• Alberto Polo. Maig 2017
• Sergi Fornols (Ruta 66). Juny 2017
• Rosario López + Aitor Rodero. Juliol 2017

Dimecres, 7 de juny, a les 20 hores, s’inaugura la cinquena d’aquestes exposicions, la de Sergi Fornols. Farem un pica pica amb ell, convidarem la gent a Jack & Ginger i a Lynchburg Lemonade, uns combinats de Jack Daniel’s boníssims, i gaudirem de l’actuació excepcional de THE RED PIG CROSSING (Hobo Punk Bluegrass): 
Mitad “pork”, mitad “bear” y un poco de humano. Este dúo está encabezado por el Alma de Th’ Booty Hunters, un depravado musical extremo, uno de los últimos especímenes libres de esta sociedad enferma. Cabalga cuando le abren las fronteras entre Nashville y el Baix Llobregat tocando la guitarra, el banjo y su entrepierna. Para la tarde-noche del 26 de mayo, estará acompañado de un pedalsteel y un bagaje de sonidos guturales. Está claro que es el orgullo de la granja y del tercer mundo.