Divendres 06.11.2015 | 22:00 Concert

RAYDIBAUM + Ferran Palau

Pop

FERRAN PALAU

Mai haguéssim imaginat donada la trajectòria d’un dels líders d’Anímic que en FERRAN PALAU havia estat expulsat de l’escola de música sent només un nen. Per sort per a tots nosaltres l’artista no va desistir mai amb la música tot i que també va provar sort amb el món del dibuix i la pintura exposant a diferents sales arreu de Catalunya. Actualment i tres anys després de llançar-se en solitari amb “L’aigua del rierol” (2012), disc que el va posicionar entre el millor de l’any de revistes tan destacades com Rockdelux, Ferran Palau torna als escenaris per a presentar “Santa Ferida”. Gravat al llarg de dos anys juntament amb Jordi Matas (Seward) i l’ajuda final de la mítica AKG Spring Reverb cortesia de Joan Pons (El Petit de Cal Eril) la mort, la religió i la culpa segueixen presents en aquest àlbum fresc i lleuger que ens porta de nou a terrenys misteriosos als que ens té ja acostumats i al que no li falten hits com “La daga” o “El meu lament”.

RAYDIBAUM

Si per una cosa destaquen els barcelonins RAYDIBAUM és per ser de tot menys conformistes. Amb uns primers treballs cantats en anglès i plens de l’emotivitat que els caracteritza com van ser “Grided Elephant” (2004) i “The Biggest Box” (2006), la banda nascuda de les cendres de Fromheadtotote faria el seu primer gir al passar-se al català amb “Manual de gènere catastròfic” el 2008 però seguint esforçant-se i amb cura als seus cuidats arranjaments. Des de llavors els seus viatges musicals han seguit en el nostre idioma i amb la personalitat clarament reconeixible d’aquesta formació que destil·la sentiment i força amb cada paraula i nota.
Si “Per fi potser demà” va suposar un gir cap al pop més lluminós i càlid, en Dan Foz, en Valen Nieto, en Ricard Monné, en Ramón Beltrani i en Pep Rius tornaven l’any passat a l’obscuritat profunda amb “Estructures sota terra” però sense convencionalismes. Tensió i intensitat amb la qual creen bellesa des de la penombra en una trajectòria coherent com poques dins del panorama musical actual.