Divendres 19.04.2013 | 21:00 Concert

UNIVERS + Wind Atlas

Pop Underground

UNIVERS

Les estrelles formen part de l’univers, igual que les guitarres amb reverb i els ritmes marcials. Si imaginéssim l’Stephin Merritt dels Magnetic Fields cantant a un grup de shoegaze amb nervi produït pel Phil Spector tindríem alguna cosa similar a Univers. Hi ha alguna cosa en les seves cançons. Una calidesa especial impregna l’estilitzat so del grup, format a mitjans de 2011 per bandes com Aliment, Mujeres i Piñata. La veu d’Eduard Bujalance pot recordar-te a Calvin Jonhson en ocasions, mentre que en altres passatges d’aquesta col·lecció de cinc cançons pot recordar al Morrissey dels primers Smiths.
 
Les guitarres amb capes de reverb, una base rítmica directa i casi primitiva i unes veus que sonen com si estiguessin gravades en les capes altes de l’estratosfera doten al grup d’unes senyals d’identitat que fan pensar en referents estilístics del anys setanta o la part més shoegaze de principis dels noranta. Cinc composicions que et deixen amb ganes de més. De molt més.
 
Es van presentar amb el tema “Paral·lel” al seu Bandcamp, i va tenir una molt bona rebuda per part de l’escena alternativa. Per ara han passejat la seva particular visió del shoegaze per les sales amb més pedigrí de Catalunya. També han participat al Primavera Sound ’12 en el cicle A Viva Veu i aquest setembre s’estrenen al millor festival del món, l’Hoteler. Acaben de grabar el seu primer EP amb Sergio Perez Garcia, que serà editat per Famèlic.
 
Ara presenten el seu videoclip, dirigit per Rafa Castells, del single “La Pedregada”, que encapçala el seu àlbum de debut que serà editat amb un preciós vinil 12” de color vermell i edició limitada que girarà a 45 rpm.

WIND ATLAS
 
Wind Atlas nace a principios de 2012. Pocos meses después de darse a conocer con “Ophelia”, tema que les valió para confirmar su asistencia en varios festivales y formar parte del sampler de grupos del primer Record Store Day en Barcelona, Wind Atlas han editado su primer trabajo, el EP “Fen Fire”.
 
Esta pareja de Barcelona, influenciada por bandas como Cocteau Twins, Dead Can Dance, Low o Death In June crea canciones etéreas y ambientales en las que música y juegos de voces se mezclan y se confunden. Dark ambient, shoegaze, folk apocalíptico y una mirada hacia el medievo caracterizan estas tres canciones, que Boston Pizza Records recoge en un vinilo de 7″. Actualmente se encuentran en la gira de presentación del disco.