Jueves 19.05.2016 | 20:00 Concierto

POWER BURKAS + L’HEREU ESCAMPA

Punk

Power Burkas

De pronto aparece una nueva banda de chavales y todo lo que nos parecía sólido e inamovible se vuelve un montón de ruinas. Es esa capacidad para aprender todas las lecciones, hacerlas trizas y crear algo nuevo que solo se halla en la juventud. Suya es la chispa, suya es la rabia y la contundencia. Suyo es el punk. Con “Llarga vida al tarannà”, su primer largo, los jovencísimos Power Burkas se convierten instantáneamente es una de esas bandas. Nacidos el 2013, con un EP, una demo y un cassette editados en apenas dos años, entregan su primer largo, con quince temazos que va a dejar sin habla a mas de uno. Hijos predilectos de la escena de Vic, Power Burkas no tienen inconveniente en beber de todas las fuentes que puedan apagar su sed, desde Fugazi a The Velvet Underground, desde Minutemen a The Beatles, desde Sonics a Jawbox. Reivindicando también a las bandas locales con las que han crecido, como Els Surfing Sirles, Tröpical Ice Land o FP. Así consiguen aunar el garage, el punk 80’s, el power pop y el posthardcore en un sonido libre de complejos y perfectamente compacto, sin cortapegas ni imposturas.

L’Hereu Escampa

Quan picar fort es converteix en una eina de comunicació més eficaç que qualsevol paraula, vol dir que les coses s’estan fent bé. Si a més hi afegim els crits ofegats d’aquells que saben que el que els apassiona només es pot desfermar així: una banda com l’Hereu Escampa, que aposta per allò cru però tendre al mateix temps.
Bateria i guitarra, ritme i demolició del ritme per tornar-lo a engegar encara més ràpid. El rock de l’Hereu Escampa beu de Cap’n Jazz, Algernon Cadwallager, Japanther, Jawbreaker i molts més.
La devoció pels grups que piquen i criden fort va portar en Guillem i en Carles a fer el grup el 2011 i aquell mateix any van treure la seva, i nostra, primera referència (S/T, Famèlic 2011). Amb aquelles 6 cançons inicials i amb concerts incendiaris van posar-se públic i crítica a la butxaca, a continuació vindrien el compartit amb Her Only Presence (Famèlic, 2012) i “Llamp de Déu” el primer LP del grup (Famèlic, 2013) i ara presenten el mini EP “L’esclafit” (Famèlic, 2015). Des que van començar i fins a dia d’avui no han parat, a més de les cançons publicades han posat la directa amb infinitat de concerts per tota la península. Grans festivals i petits escenaris que no aixequen un pam del terra on han tocat amb grups que admiren, com els mateixos Japanther, Shield Your Eyes, No Age o Joan of Arc.