Thursday 22.03.2012 | 21:30 Concert

XAVIER BARÓ + SENYORS TRANQUIL

Cantautor

Entrades ja a la venda. El festival mirallsonor s'atura a Barcelona després d'un concert memorable; l’actuació d’Albert Pla a Tarragona després de 4 anys sense trepitjar els escenaris de la ciutat.

El festival segueix apostant per algunes de les propostes més interessants, i també de culte, del panorama musical que tenim aquí, a casa. Per aquesta ocasió hem escollit Senyors Tranquil i Xavier Baró, protagonistes de la nit de dijous al Sidecar.

Aquesta vegada contem amb una edició especial; el sisè aniversari brave coast, batejat amb mitja dotzena d'amor per la música. Per a cada entrada venuda regalarem un disc del nostre catàleg!

Senyors Tranquil   Avançament dels temes del nou disc!

El folk català està d'enhorabona. I dóna la benvinguda a dos barcelonins que, sense aparells electrònics, donen cos i ànima a unes cançons íntimes plenes de seny i poesia. Mentres acaben els preparatius del seu segon disc (gravat als estudis Can Sons, d'Arnau Vallvé) presenten un concert especial al mirallsonor, avançant algunes cançons que el guarniran.  Una primícia per els nostres sentits!
David Amills (Damills) i Gad Sans tenen a les mans tota una declaració d'intencions. Una recerca  d'identitats cap a l'essència de les coses. El duet viu en un estat de calma, l'estat de quan aconseguim ebadir-nos d'un ritme de vida cada vegada més accelerat.
Un so que Redescobreix la bellesa d'allò simple, revestida sempre amb la calidesa de la fusta, Senyors Tranquil s'embranquen així en un projecte que acaba inscribint-se, sense proposar-s'ho, en el món del folk. El seu primer disc, Tenir-ho tot dues guitarres i dues veus que fugen de l’artifici i de l’impostura. Comparats amb Simon & Garfunkel, ells s'identifiquen més amb Kings of Convenience, i també reivindiquen les arrels menystingudes de la cançó catalana.

 

Xavier Baró   Enorme qualitat en constant evolució

Una espècie en extinció dins el panorama de la cançó d'autor catalana, el lleidatà porta gairebé dues dècades nedant contra corrent, no se suma a cap moviment i desafia totes les modes. Refugiat a les seves terres de Ponent, Baró segueix buscant la cançó perfecta. Sembla haver renunciat a qualsevol tipus de popularitat i segueix només el seu camí.
Xavier Baró és un dels cantautors més reconeguts de la Catalunya interior, amb una projecció que el situa com a referent a nivell estatal, un autèntic joglar contemporari. Artista de culte, Baró acaba de presentar el seu nou disc, La Màgica Olivera, on ens ofereix la seva personal visió de la música tradicional catalana en una petita obra mestra artesanal. Una obra que accentua les referències als paisatges concrets i els noms propis, en detriment dels ambients onírics que dominaven treballs anteriors.
Baró ha guanyat els premis més importants de la crítica musical i ha portat la seva música a nombrosos escenaris de Catalunya i l’Estat. Discos com Flors de Joglaria o Lluny del Camí Ral són la millor mostra de l'estètica d'aquest creador únic i dificil de situar. En el disc destaquen col.laboracions com Maritxell Gené i Jaume Arnella, que canta “Lo nostre canal d’Urgell”.

+info: mirallsonor