Dissabte 15.12.2018 | 20:00 Concert

BAR DEL SIDECAR: ALBERT FREIXAS

Cantautor

Albert Freixas presenta “Oopalana” (Red B Records), el seu segon àlbum.

Un disc gravat només amb guitarres acústiques i veus, però que lluny de ser avorrit i previsible, esdevé fresc i sorprenent.

La guitarra esdevé l’instrument central, i hi apareix amb formes i textures diferents: com a base rítmica, afegint cos i freqüències greus. La veu n’és el lligam, i les harmonies vocals doten als temes d’una gran sensibilitat.

El músic ha volgut tornar a la simplicitat, si bé en múltiples capes i freqüències. Així, podem sentir des de línies de baix octavades a beats creats percudint diferents parts de l’instrument i de la seva fusta. És un disc que sorprèn per la seva aparent senzillesa i amagada complexitat de sons i textures.

“Oopalana”  ha estat enregistrat a La Fada de Vallforners , una antiga casa pairal reformada. Fou mesclat i masteritzat a Grabaciones Silvestres per en Joel Condal. Enginyer de so i coproductor.

Les 10 cançons del disc, escrites i interpretades pel mateix Freixas, presenten una sonoritat amb projecció internacional i uns textos íntegrament en anglès.